By - admin

Alle energieleveranciers vergelijken en simpel overstappen

Een goede vergelijking tussen alle energieleveranciers voor Nederland kan je maken op
vergelijkingssites. Daarbij wordt er niet alleen rekening gehouden met de grootte van je huishouden en je woonplaats. Je kunt op zo’n website ook aangeven wat voor energie wilt afnemen – bijvoorbeeld groene, duurzame energie uit wind- of zonnekracht. Bovendien kan je kiezen uit hoge bonussen, leuke cadeaus of interessante cashbacks. Aan het eind van het jaar is het voor de meeste mensen een prima tijd om een overstap te maken. Dat is het moment dat hun contract (vaak stilzwijgend) wordt omgezet in een minder gunstig contract. Je kunt, zonder het door te hebben, veel geld kwijt raken als je jaren achter elkaar bij hetzelfde energiebedrijf blijft. Voorkom dit en vergelijk de beste aanbiedingen die op dit moment geldig zijn.

Bijna alle energieleveranciers rekenen hoge kortingen voor nieuwe klanten

De markt voor energie is geliberaliseerd, en dat heeft geleid tot een enorm aantal nieuwe
aanbieders. Die gaan met elkaar de concurrentiestrijd aan door hele mooie voordelen aan hun klanten weg te geven. Jij kunt meerdere honderden euro's op jaarbasis besparen als je overstapt naar een nieuwe leverancier. Je kunt er ook voor kiezen om je aan te sluiten bij een leverancier die je als beloning een luxeproduct of een cashback geeft. Op een vergelijkingssite kan je precies zien wat de voordelen van alle energiebedrijven zijn.

De overstap naar een nieuwe leverancier wordt makkelijk voor je gemaakt

Als je bij een nieuw energiebedrijf gas licht gaat afnemen, dan wordt de overstap tussen de twee bedrijven bijna helemaal voor jou verzorgd. Je hoeft alleen maar op te geven waar je woont en hoe hoog je energieverbruik in het afgelopen jaar was. Het bedrijf regelt andere het opzeggen van je oude contract en zorgt dat de overstap vlekkeloos verloopt. Je bent geen overstapvergoeding kwijt, zolang je maar overstapt op de einddatum van je contract. Verder hoef je ook niet te investeren in nieuwe infrastructuur, belastingen of andere extra’s. What you see is what you get: overstappen van energiebedrijf levert bijna altijd een forse besparing op.